Web-Integration-een-dag-van-frontend-developer-Kevin3

Een werkdag van Frontend Developer Kevin bij onze klant: KPN

“Als externe Frontend Specialist bij KPN heb ik het perfect naar mijn zin”, zegt Kevin. “Het is een kans die zich voordoet nu ik bij Web Integration werk. Meestal ga ik drie dagen in de week naar het kantoor van KPN in Amsterdam. De overige twee dagen voer ik het werk thuis uit. De uren waarop ik aanwezig ben, mag ik zelf invullen. Zo sta ik nooit in de file.”

Werken aan stories

“Op maandagmorgen ga ik om zeven uur naar kantoor. Achter mijn computer pak ik een story op uit de backlog en hiermee ga ik aan de slag. Als frontend developer mag ik heel divers werk doen binnen het team. Zo introduceerde KPN laatst de campagne KPN Compleet. Het is dan aan ons om ervoor te zorgen dat werknemers in de callcenters direct met de campagne aan de slag kunnen wanneer zij klanten aan de telefoon hebben.”

Afwisselende backlog

“Zowel wensen als producties worden in de backlog gezet. Deze zijn geprioriteerd op urgentie. Het kan om kleine stories gaan, maar ook om grotere waarbij een frontend en backend developer nodig zijn. We bespreken de projecten vooraf met het team en gaan dan aan de slag. Wanneer het gaat om foutjes, bijvoorbeeld in de adresregel van een contactformulier, moeten we daar zo snel mogelijk mee aan de slag. Soms hebben we het dan nog dezelfde dag opgelost.”

20160607_110511Meer geleerd dan ooit

“Ik heb ruim vijf jaar bij een andere opdrachtgever gewerkt, maar daar stond ik op het einde vrij stil wat betreft ontwikkeling. In de twee jaar dat ik bij Web Integration werk, is dit de derde klant waar ik gedetacheerd word. Dat bevalt me zo goed. Ik heb de afgelopen jaren meer geleerd dan ooit. Niet alleen op het vlak van development, maar ook wat betreft bedrijfsculturen en gebruiksmethodes. Bij KPN heb ik bovendien het voordeel dat ik bezoeken mag brengen aan winkels en callcenters om één op één te kletsen met de gebruikers van onze oplossingen. Zo werk je heel nauw samen om een heel mooi product neer te zetten.”

Twee teams, dubbel plezier

“Rond een uur of vier ben ik klaar omdat ik zo vroeg begonnen was natuurlijk. Nu rijd ik terug naar Rotterdam waar ik woon en met het team van Web Integration uit eten ga. Dit doen we zeker een keer per maand. Lekker eten terwijl we in een leuke sfeer over werk kletsen. We delen ervaringen met elkaar en proberen oplossingen van anderen ook weer uit bij onze opdrachtgevers. We sluiten de dag af met een potje bowlen of in de bioscoop.”

Spreekt het idee “twee teams, dubbel plezier” jou aan? Kom dan een kopje koffie bij ons drinken!