Web-Integration-AngularJS-kennisdeling-backend-meets-frontend

AngularJS kennisdeling backend meets frontend

Als frontend developer werkt Kevin dagelijks met JavaScript en vanzelfsprekend ook steeds meer met AngularJS. Hij polste bij zijn werkgever Web Integration of hij een cursus AngularJS mocht volgen. Uiteraard was dit geen probleem en volgde hij een tweedaagse training.

“Ik ben de enige frontend developer bij Web Integration”, vertelt Kevin, “het had daarom vooral voor mij zin om deze tweedaagse cursus te volgen. Regelmatig komen we bij elkaar en dat zijn mooie momenten om elkaar nieuwe technieken, zoals de basis van AngularJS, te leren. Omdat ik zelf niet zo’n prater ben en mijn collega’s liever de hele dag sleutelen aan code, leek het me een goed idee om een avondcursus te geven waarbij we een uitbreiding maakten.”

Mee met de tijd

“Ik zou me het liefste afzijdig houden van JavaScript, maar moet ook mee met de tijd”, zegt Ronald. “Er vindt een verschuiving plaats van backend development naar het frontend front. Dit zie je voornamelijk in de zin van processing. De AngularJS training van mijn Web Integration collega Kevin was verrassend interessant voor een backend developer zoals ik.”

Uitbreiding maken

“Een avondje kennisdeling begint altijd met lekker eten en dit keer hadden we pizza”, zegt Kevin. “Vervolgens toonde ik op groot scherm wat uitleg. Hierna gingen we met de uitbreiding aan de slag. Ik had een call voorbereid waarbij ik IMDB gegevens ophaalde zonder afbeeldingen en de data was nergens opgeslagen. Met AngularJS moesten mijn backend development collega’s plaatjes bij de data zoeken en ervoor zorgen dat alle data werd opgeslagen in de storing.”

Nieuwe release

Er volgen nog twee cursusavonden van Kevin richting zijn collega’s en dan hebben ze voldoende kennis om ermee aan de slag te gaan. “Omdat de opdrachtgever waar ik voor werk niet gebaat is met development in AngularJS, gebruik ik het nog niet in mijn dagelijkse werk”, aldus Ronald. “Toch is het goed dat ik nu al kennis opdoe en het is interessante materie. Ik geloof er wel in dat de backend blijft bestaan. Voor banken is het bijvoorbeeld niet gewenst dat de code bij de cliënt wordt opgeslagen zodat ze hier zelf bij kunnen. Wanneer de veiligheid gegarandeerd is afgekaderd wordt het wel steeds interessanter voor uiteenlopende branches omdat zware processors op die manier verleden tijd worden.